Follow us on:

Πώς χρησιμοποιούνται τα νέα Δικτυωτά Στένσιλ της Crystal Candy

Published : 2018-01-16 17:53:08
Categories : Οδηγοί Χρήσης Προϊόντων


              Δικτυωτά Στένσιλ (Mesh Stencils)


Αν αναρωτιέστε πώς χρησιμοπούνται τα νέα Crystal Candy Mesh Stencils και τα μυστικά τους, είστε στο σωστό σημείο! Ο πλήρης οδηγός από την Cake Deco:

Προετοιμασία
Βήμα 1 ~ Τι χρειάζεστε
  • Ενα κέικ! Δεν κάνουμε τίποτα χωρίς αυτό...
  • Γλάσο διακόσμησης ή χρώματα γυαλάδας σε σκόνη αναμεμειγμένα με piping gel (Κωδικός PG210)
  • Μια κεκλιμένη σπάτουλα για το άπλωμα του μίγματος
  • Μία ξύστρα για να τραβήξετε την περίσσεια του μίγματος
  • Ένα Δικτυωτό Στένσιλ (Mesh Stencil)
  • 4 καρφίτσες κατά προτίμηση με ένα πλαστικό άκρο μπάλα



Εκτέλεση
Βήμα 2 Στερέωση
Στερεώστε το στένσιλ στο κέικ με τις καρφίτσες στις 4 γωνίες του. Σημαντικό! Βεβαιωθείτε ότι είναι πολύ καλά στερεωμένο και δεν κουνιέται καθόλου. Έχοντας μετρήσει το κέικ και το στένσιλ, θα πρέπει να τοποθετηθεί εκεί όπου μπορείτε να προσθέσετε μπορντούρα πάνω και κάτω, αν είναι απαραίτητο για το σχέδιο σας, αλλιώς βεβαιωθείτε ότι σταματάει πριν από την άνω και κάτω άκρη του κέικ/τούρτας σας.



Βήμα 3 Ετοιμάστε το μίγμα σας και απλώστε το!

Αποφασίστε με ποιον τρόπο θέλετε να φτιάξετε το μείγμα σας (Κανόνας: Γλάσο καλύτερο για τούρτες που θα καταναλωθούν, με χρώματα καλύτερο για τα ψέυτικα κέικ και καλύτερη εμφάνιση, χωρίς να είναι απαραίτητο!)

Επιλογές:
Τα δικτυωτά στένσιλ χρησιμοποιούνται με αραιωμένο αυγόγλασο ή με 
χρώματα σκόνης αναμεμειγμένα με piping gel (Κωδ. PG210). Ο σκοπός είναι να φτιάξετε ένα μείγμα το οποίο είναι ούτε πολύ αραιό ώστε να διασκορπιστεί κάτω απο το στένσιλ, αλλά ούτε και πολύ πηχτό γιατί δεν θα περάσει μέσα απο το στένσιλ. Με 1-2 δοκιμές θα το καταφέρετε. Αρχίστε από πιο πηχτό και προσθέστε σιγά σιγά νερό μέχρι να αρχίσει να περνά κάτω απο το στένσιλ.

Για χρήση με γλάσο, προτιμήστε το αγωνιστικής ποιότητας, extra fine γλάσο Sugarlicious, διαθέσιμο σε λευκό, κόκκινο και μαύρο (Κωδ.SGL067SGL068SGL069) καθώς ο κόκκος του είναι τόσο λεπτός που περνάει μέσα απο το στένσιλ με λιγότερο αραιωμένο μίγμα δίνοντας έτσι ένα πιο στιβαρό χρωματικό αποτέλεσμα! 

Για χρήση με χρώματα σκόνης, φτιάξτε με αντίστοιχο όπως παραπάνω τρόπο το μείγμα σας από μεταλλικό ή περλέ βρώσιμο χρώμα σε σκόνη αραιωμένο με αλκοόλ σε ένα μπωλ και μετά προσθέστε σταδιακά piping gel (Κωδ. PG210) το οποίο πήζει το μίγμα και προσθέτει και έξτρα γυαλάδα! 

i Μπορείτε ακόμη και να αναμίξετε το γλάσο με piping gel και χρώματα για να φτιάξετε το δικό σας μυστικό μίγμα που όλοι θα ζηλέψουμε. Προσπαθώντας φτιάχνονται οι θρύλοι  :-)


Αφού φτιάξετε το μίγμα σας πρώτα, δοκιμάστε το σε ένα κομμάτι ζαχαρόπαστας για να βεβαιωθείτε ότι είναι όπως πρέπει. 

Προχωρήστε και προσεκτικά απλώστε το ομοιόμορφα στην επιφάνεια του στένσιλ ξεκινώντας από το ένα άκρο προς το άλλο. Βεβαιωθείτε ότι είναι καρφωμένα καλά για να μην γλιστρήσει καθόλου. Εάν συμβεί αυτό, το σχέδιο σας μάλλον θα καταστραφεί... Επίσης, βεβαιωθείτε ότι έχετε δουλέψει αρκετά ώστε το μίγμα να περάσει μέσα απο το στενσιλ παντού καθώς επίσης και ότι καλύπτει όλη την επιφάνεια του.




Βήμα 4 Αφαιρέστε το επιπλέον μίγμα
Αφαιρέστε το επιπλέον μείγμα με την ξύστρα σας προσέχοντας να μην βγει έξω από το stencil και λερώσει την τούρτα σας. Δεν χρειάζεται πάρα πολύ πίεση ούτε πολύ λίγη.



Βήμα 5  Ξεκαρφίτσωμα & Αφαίρεση Στένσιλ
Προσεκτικά ξεκαρφιτσώστε το στένσιλ από τη μία μεριά και αρχίστε να το 'ξεφλουδίζετε' πάνω από την τούρτα,το cupcake ή το μπισκότο σας. Όταν φτάσετε στο άλλο άκρο αφαιρέστε και από εκεί τις καρφίτσες προσεκτικά.

Αφήστε μερικά λεπτά το μείγμα να στεγνώσει στην μεριά που το απλώσατε.




Βήμα 6 Επαναλάβετε τα βήματα για την στερέωση και το άπλωμα στην πισω πλευρά
Αφού στεγνώσει η πρώτη πλευρά, προχωρήστε να στερεώσετε με τις καρφίτσες εκ νέου την πίσω πλευρά του κέικ παρατηρώντας πολύ προσεκτικά ώστε να πέσει ακριβώς εκεί που πρέπει το σχέδιο για να δώσει συνέχεια χωρίς εμφανές κενό. Αν δεν το καταφέρετε μπορείτε να βάλετε μια διαχωριστική λωρίδα που φαίνεται εξ ίσου όμορφα! (Αυτό βέβαια εφόσον είναι απαραίτητο για το σχέδιό σας καθώς δεν είναι πάντα το ζητούμενο η συμμετρία αφού μπορείτε να βάλετε διάφορα σχέδια το ένα πάνω από το άλλο και με διαφορετικά υλικά και χρώματα (γλάσο/χρώμα κλπ) ώστε να κάνετε στρωμάτωση (layering) Δείτε παραδείγματα στο video παρακάτω).

Αφού καρφιτσώσετε τη δεύτερη πλευρά επαναλάβετε τα βήματα 3 & 4 και σχεδόν τελειώσατε!




Βήμα Επαναλάβετε τα βήματα για το Ξεκαρφίτσωμα & την Αφαίρεση Στένσιλ

Επαναλάβετε πολύ προσεκτικά (δεν θέλουμε να το χαλάσουμε τώρα...) το βήμα 5 για το ξεκαρφίτσωμα & την αφαίρεση του στένσιλ απο την πίσω πλευρά της τούρτας σας πριν στεγνώσει το μίγμα σας. Τελειώσατε!




Συγχαρητήρια φτιάξατε την πρώτη σας διακόσμηση με δικτυωτό στένσιλ!



Παρακολουθήστε το σχετικό βίντεο απο το κανάλι μας στο YouTube για περισσότερα!



Δείτε τις τρέχουσες προσφορές στα νέα Δικτυωτά Stencil και προλάβετε

ΠατΗστε εδΩ 

Καλή επιτυχία!

Cake Deco

Share this content

Add a comment

You must be register
Clic here to registered