Follow us on:

Ιμβερτοποιημένη Ζάχαρη 1κ. Cake Deco
Ιμβερτοποιημένη Ζάχαρη 1κ. Cake Deco

Ιμβερτοποιημένη Ζάχαρη 1κ. Cake Deco

Κωδικός: SUINV1K
4,60 €
με ΦΠΑ
Ιδανικό για παγωτά, σιροπιαστά, τραγανές ζύμες & ζουμερά κεικ!
Άμεση διαθεσιμότητα

Σιρόπι Ιμβερτοποιημένης Ζάχαρης: Ένα Γλυκό Θαύμα της Ζαχαροπλαστικής!

Το σιρόπι Ιμβερτοποιημένης ζάχαρης, γνωστό επίσης ως ανεστραμμένη ζάχαρη, είναι ένα ευέλικτο υγρό γλυκαντικό που προέρχεται από την υδρολυτική σακχαροποίηση της δισακχαρίτη σακχαρόζης. Ας εξερευνήσουμε τις συναρπαστικές του ιδιότητες και πώς αναβαθμίζει τις δημιουργίες μας στη ζαχαροπλαστική:

  1. Σύνθεση: Το σιρόπι Ιμβερτοποιημένης ζάχαρης είναι μια αρμονική σύμπλεξη δύο μονοσακχαριδίων: γλυκόζης και φρουκτόζης. Αυτός ο μοναδικός συνδυασμός προκύπτει από την αντίστροφη διάσπαση της κανονικής ζαχαρόζης (σάκχαρο καλαμποκιού) μέσω χημικής διαδικασίας που ονομάζεται αντιστροφή.

Στη Ζαχαροπλαστική η ιμβερτοποιημένη ζάχαρη είναι βασικό συστατικό στην παρασκευή του φοντάν, όπου η υψηλή της διαλυτότητα αποτρέπει την κρυστάλλωση και εξασφαλίζει ένα λείο, γυαλιστερό φινίρισμα σε κέικ και γλυκά.

2. Πιο Γλυκό και Πιο Διαλυτό: Η μαγεία βρίσκεται στη γλύκα του! Η Ιμβερτοποιημένη ζάχαρη είναι περίπου 1,3 φορές πιο γλυκιά από την κοινή ζάχαρη (σάκχαρο καλαμποκιού). Επιπλέον, έχει εξαιρετική διαλυτότητα, καθιστώντας την ιδανική επιλογή για διάφορες γαστρονομικές εφαρμογές.

Αυτή η ιδιότητα είναι χρήσιμη σε εφαρμογές ζαχαροπλαστικής κατά την προετοιμασία σιροπιαστών (όπως ο μπακλαβάς ή το Tres Leches Cake), χρησιμοποιώντας ιμβερτοποιημένη ζάχαρη εξασφαλίζετε ότι το σιρόπι διαπερνά ομοιόμορφα, με αποτέλεσμα ένα υγρό και γευστικό επιδόρπιο.

3. Βελτίωση υφής: Οι αρτοποιοί και οι ζαχαροπλάστες λατρεύουν την ιμβερτοποιημένη ζάχαρη για την ικανότητά της να ενισχύει την υφή. Τα τρόφιμα που περιέχουν ιμβερτοποιημένη ζάχαρη διατηρούν την υγρασία καλύτερα και κρυσταλλώνονται λιγότερο εύκολα σε σύγκριση με εκείνα που χρησιμοποιούν κανονική ζάχαρη.

Αυτό το χαρακτηριστικό είναι χρήσιμο για παράδειγμα σε κρουασάν και δανέζικα αρτοσκευάσματα, όπως όταν ενσωματώνεται ιμβερτοποιημένη ζάχαρη μέσα στην ζύμη δημιουργούνται ευκολότερα τα τέλεια κριτσανιστά στρώματα φύλλου και αφήνουν μια μοναδική αίσθηση στο στόμα.

4. Ουδέτερη γεύση: Η ιμβερτοποιημένη ζάχαρη είναι σχεδόν χωρίς γεύση, επιτρέποντάς της να ενσωματωθεί άψογα σε συνταγές χωρίς να μεταβάλλει σημαντικά τα προφίλ γεύσης.

Για παράδειγμα, όταν φτιάχνετε marshmallows, η ανεστραμμένη ζάχαρη σταθεροποιεί το σιρόπι ζάχαρης κατά τη διάρκεια του χτυπήματος, δίνοντας ένα ελαφρύ αποτέλεσμα, που λιώνει στο στόμα.

5. Πρόληψη της κρυστάλλωσης: Όταν προστίθεται σε γλυκά, η ανεστραμμένη ζάχαρη λειτουργεί ως φυσικός παράγοντας κατά της κρυσταλλοποίησης. Πείτε αντίο σε κοκκώδεις υφές και κριτσανίσματα στο στόμα εκεί που δεν χρειάζονται!

Είναι Ιδανική για παρασκευή παγωτού αφού προλαμβάνει την κρυσταλλοποίηση του, όπως επίσης στις σάλτσες καραμέλας ή πραλίνες, όπου η ανεστραμμένη ζάχαρη εξασφαλίζει μια ομαλή συνέπεια και αποτρέπει τους ανεπιθύμητους κρυστάλλους ζάχαρης.

6. Επέκταση διάρκειας ζωής: Σε ψημένα προϊόντα ζαχαροπλαστικής, η ιμβερτοποιημένη ζάχαρη επεκτείνει τη διάρκεια ζωής διατηρώντας παράλληλα την ποιότητα. Είναι ένα μυστικό όπλο για τη διατήρηση της φρεσκάδας και της γεύσης όλων των γλυκών σας.

Για παράδειγμα, όταν φτιάχνετε διατηρημένα φρούτα, η ανεστραμμένη ζάχαρη εξασφαλίζει ότι θα παραμείνουν φρέσκα και γευστικά και δεν θα χάσουν το χρώμα τους ενώ θα κρατήσουν για μεγαλύτερες χρονικές περιόδους, ενισχύοντας έτσι την διατηρησιμότητα των αρτοσκευασμάτων και των προϊόντων πρωινού.

Θυμηθείτε, ενώ η ανεστραμμένη ζάχαρη μοιράζεται διατροφικές ιδιότητες με επιτραπέζια ζάχαρη, η μετριοπάθεια είναι το κλειδί. Εξερευνήστε τις γλυκές δυνατότητες με αυτό το μαγειρικό θαύμα! Καλό ψήσιμο!

SUINV1K