Follow us on:

Χάρτινα Ταψάκια για ψήσιμο Πανετόνε/Canasta 100γρ. 10τεμ.
Χάρτινα Ταψάκια για ψήσιμο Πανετόνε/Canasta 100γρ. 10τεμ.
Χάρτινα Ταψάκια για ψήσιμο Πανετόνε/Canasta 100γρ. 10τεμ.
Χάρτινα Ταψάκια για ψήσιμο Πανετόνε/Canasta 100γρ. 10τεμ.
Χάρτινα Ταψάκια για ψήσιμο Πανετόνε/Canasta 100γρ. 10τεμ.
Χάρτινα Ταψάκια για ψήσιμο Πανετόνε/Canasta 100γρ. 10τεμ.
Χάρτινα Ταψάκια για ψήσιμο Πανετόνε/Canasta 100γρ. 10τεμ.
Χάρτινα Ταψάκια για ψήσιμο Πανετόνε/Canasta 100γρ. 10τεμ. Χάρτινα Ταψάκια για ψήσιμο Πανετόνε/Canasta 100γρ. 10τεμ. Χάρτινα Ταψάκια για ψήσιμο Πανετόνε/Canasta 100γρ. 10τεμ.

Χάρτινα Ταψάκια για ψήσιμο Πανετόνε/Canasta 100γρ. 10τεμ.

Κωδικός: DI10456
4,05 €
με ΦΠΑ
Κομψότητα και πρακτικότητα σε ένα!
Άμεση διαθεσιμότητα

Μυρίστε το γλυκό Χριστουγγενιάτικο άρωμα του αυθεντικού Italian Panettone στον αέρα

Ψήστε και παρουσιάστε τα Italian Panettone σας σε αυτά τα νέα όμορφα και πρακτικά ταψάκια από τη Decora.

Για Panettone 100γρ. Περιέχει 10τεμ.

Διαστάσεις: Φ7 x Υ5εκ. 

Διατίθενται σε 3 μεγέθη. 

Αντέχουν έως 200°C . Φτιαγμένα από πυκνή φυσική κυταρίνη 100%

 

Αυτά τα Χριστούγεννα δοκιμάστε αυτή τη καταπληκτική συνταγή για αυθεντικό Panettone από την Decora χρησιμοποιώντας το άρωμα Panettone και αυτά τα ταψάκια ψησίματος Panettone της Decora για να το πραγματοποιήσετε!

 

Δείτε αυτή την μοναδική συνατγή για Panettone από τη Decora και την Cake Deco

#PanettoneClassic
with sourdough

 
 
 

Αρωματικό Μιξ (Παρασκευάζεται 12 ώρες πριν την έναρξη)

Υλικά για την 1η ζύμη

100 γρ μητρική μαγιά

400 g αλεύρι 00 - W330

120 γρ ζάχαρη

100 γρ βούτυρο μαλακό

140 g νερό 22/24°C

120 γρ κρόκους

 

Υλικά για την 2η ζύμη

Πρώτη ζύμη 100 g

αλεύρι 00 W 330

100 γρ ζάχαρη

130 γρ κρόκους

130 γρ βούτυρο μαλακό

8 γρ αλάτι

60 γρ νερό

150 γρ σταφίδες (μουλιασμένες σε νερό + λικέρ για γεύση το προηγούμενο βράδυ)

210 γρ πορτοκάλι ζαχαρωμένο

20 γρ βούτυρο λιωμένο

  

Γλάσο

100 γρ ζάχαρη άχνη

40 γρ αμύγδαλα καθαρισμένα

20 γρ καβουρδισμένα φουντούκια

1/2 καπάκι αλκοόλ καλής γεύσης

ασπράδι αβγού όπως απαιτείται

 

Βήμα 1

Δουλέψτε τη μαγιά με ένα σύρμα σε λίγο νερό. Όταν έχει βγάλει την οξύτητα σχηματίζοντας «αφρό» στην επιφάνεια προσθέτουμε το αλεύρι (προηγουμένως κοσκινισμένο) και τη ζάχαρη. Μετά από 10 λεπτά αρχίζουμε να ενσωματώνουμε λίγο-λίγο τους κρόκους και το βούτυρο. Αντικαταστήστε το σύρμα με το γάντζο. Δουλέψτε τη ζύμη για συνολικά 30 λεπτά, προσέχοντας να μην ξεπεράσει τους 26°C. Αν φτάσει αυτή η θερμοκρασία, σταματάμε το ζύμωμα και βάζουμε το μπολ, τη ζύμη και τον γάντζο στο ψυγείο για 15 λεπτά και μετά συνεχίζουμε την επεξεργασία. Σε αυτό το σημείο η ζύμη θα είναι σφιχτά κορδόνι και θα σχηματίσει φυσαλίδες στην επιφάνεια (καλά σχηματισμένη ΓΛΟΥΤΕΝΗ). Τοποθετήστε το μείγμα σε ένα αεροστεγές δοχείο και ένα μικρό μέρος της ζύμης σε ένα ψηλό, στενό δοχείο, ώστε να μπορείτε να δείτε πόσο έχει ανέβει. Αφήστε το να φουσκώσει για 10/12 ώρες στους 26/28°C ή τουλάχιστον μέχρι να τριπλασιαστεί σε όγκο.

Βήμα 2

Ξεφουσκώνουμε την πρώτη ζύμη σε πλανητικό μίξερ για λίγα δευτερόλεπτα, προσθέτουμε το αλεύρι και το αρωματικό μείγμα και δουλεύουμε για 15 λεπτά. Προσθέστε τη ζάχαρη και τους κρόκους αυγών εναλλάξ. Πριν ενσωματώσετε άλλα συστατικά, βεβαιωθείτε ότι το μείγμα έχει μια λεία και ομοιογενή σύσταση. Προσθέτουμε το αλάτι, μετά από λίγα λεπτά συνεχίζουμε με το βούτυρο και τέλος με το νερό. Στραγγίζουμε τις σταφίδες, προσθέτουμε το ζαχαρωμένο πορτοκάλι και το λιωμένο βούτυρο, ανακατεύουμε όλα καλά και προσθέτουμε στο μείγμα στο μίξερ. Δουλέψτε έτσι ώστε τα φρούτα να είναι καλά κατανεμημένα σε όλη τη ζύμη. Μην υπερβείτε τα 40 λεπτά ολικού ζυμώματος. Αφήστε το μείγμα να ξεκουραστεί για 30 λεπτά σε αεροστεγές δοχείο. Αδειάζουμε σε μια πλάκα ζαχαροπλαστικής και αφήνουμε στον αέρα για 15 λεπτά. Σε αυτό το σημείο, μοιράστε τη ζύμη, ζυγίζοντας 10% περισσότερο από τη χωρητικότητα του ταψιού μας για Panettone/Canasta. Ζυμώνουμε τις δύο ζύμες σε σφαίρες και τις αφήνουμε να στεγνώσουν στον αέρα για άλλα 15 λεπτά και μετά συνεχίζουμε με δεύτερο ζύμωμα σε σφαιρικό σχήμα. Τοποθετήστε το στο χάρτινο ταψί και αφήστε το να φουσκώσει για 6/8 ώρες στους 28/30°C μέχρι 2 cm από την άκρη.

Βήμα 3

Ετοιμάζουμε το γλάσο την ίδια μέρα με την πρώτη ζύμη πανετόνε. Σε ένα μίξερ ανακατεύουμε τα 3 πρώτα υλικά μαζί, προσθέτουμε το αλκοόλ και το ασπράδι και το βάζουμε σε υγρή φόρμα αλλά όχι πολύ παχύρρευστο. Σκεπάζουμε με πλαστική μεμβράνη και αφήνουμε να ξεκουραστεί στο ψυγείο. Την ώρα της χρήσης χτυπάμε ελαφρά με ηλεκτρικό μιξερ με σύρμα, αν το μείγμα είναι πολύ πηχτό προσθέτουμε λίγο ασπράδι.

ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ: Μόλις το πανετόνε φτάσει στο επιθυμητό επίπεδο ανύψωσης, καλύψτε την επιφάνεια με μια λεπτή στρώση άχνη πάνω στην οποία θα τοποθετηθούν μερικά αμύγδαλα χωρίς τη φλούδα, κόκκους ζάχαρης και ένα πασπάλισμα ζάχαρης με πέπλο. Ψήνουμε για 50 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C, στο κά&t

DI10456

Χαρακτηριστικά

Φτιάχνω:
Πανετόνε-Panettone
Επιλογές Παρουσίασης / Συσκευασίας
Κουτιά & Φόρμες Πανεττόνε
Είδος Προϊόντος (Για τις Θεματικές Κατηγ.)
Φόρμες Ψησίματος
Νέο