Follow us on:

Η Cake Deco καλωσορίζει την επανάσταση Σοκολάτας της BWB!

Published : 2022-03-27 19:00:43
Categories : Οδηγοί Χρήσης Προϊόντων , Τα νέα μας

Όταν ένας έξυπνος τύπος βάζει το μυαλό του σε κάτι...

...Μεγάλα πράγματα μπορούν να συμβούν για όλους μας! Η ιστορία της BWB ξεκίνησε όταν ο κ. Wilson Stracanholi ακολουθούσε τη ρουτίνα της μαμάς του. Παρατηρώντας την παραγωγική διαδικασία, ο κ. Wilson, ο οποίος είχε μόλις αποφοιτήσει από το πανεπιστήμιο με ειδικότητα ηλεκτρολόγος μηχανικός, σκεφτόταν τρόπους για να βοηθήσει τη μητέρα του να έχει ππερισσότερη ευελιξία και να διευκολύνει τη συνολική διαδικασία για εκείνη, ενώ έφτιαχνε τις σοκολάτες της με τα απλά καλούπια της.

Η Ιστορία

Η μητέρα του χρησιμοποιούσε τη μοναδική, μέχρι σήμερα, γνωστή μέθοδο για να φτιάχνει προϊόντα σοκολάτας και κυρίως καβούκια (πχ τα 2 μισά ενος Πασχαλινού Αυγού), με τα γνωστά «καλούπια Acetate». Είναι τα ίδια κλασικά, απλά καλούπια που έχουμε και σήμερα όπως πολλοί γνωρίζετε καλά, απαιτούν 4 ή περισσότερες στρώσεις σοκολάτας και πολύ πηγαιν'έλα στη από το micro στο ψυγείο, μέχρι να φτάσετε στο επιθυμητό πάχος τοιχώματος για το κέλυφός σας.

Το 1998 έφτασε σε ένα σχέδιο το οποίο και κατοχύρωσε με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας αυτό που πρακτικά σήμερα είναι ευρέως γνωστό ως καλούπι "σιλικόνης". Μόλις αναπτύχθηκε αυτό το επαναστατικό προϊόν, κ.Wilson εφάρμοσε τις γνώσεις του και κατασκεύασε τα δικά του μηχανήματα, έχτισε ένα μικρό δωμάτιο παραγωγής, μόνο 20 τετραγωνικών μέτρων, και υπολόγισε την υποστήριξη της συζύγου του Elaine για να ξεκινήσει την παραγωγή καλουπιών που ήταν πολύ πιο πρακτικό για τη μητέρα του και ήλπιζε ότι θα συνεισφέρει και σε πολλούς άλλους ανθρώπους που αναζητούσαν εναλλακτικό εισόδημα δουλεύοντας με τη Σοκολάτα.

Τα υπόλοιπα είναι ιστορία και καθώς το ένα έφερε το άλλο, τα μηχανήματα επεξεργασίας αναπτύχθηκαν πολύ από τότε και μαζί με τα πρωτοποριακά σχέδια του αδελφού του Edilson και το δυνατό μάρκετινγκ τα τελευταία χρόνια φτάσαμε στο σήμερα όπου η εταιρεία διαθέτει ένα χαρτοφυλάκιο με περισσότερα από 1350 προϊόντα, 5000 πελάτες σε 22 χώρες και περισσότερα από 22000 τετραγωνικά μέτρα εγκαταστάσεις μαζί με το Γαστρονομικό Κέντρο «Adoração Garcia Stracanholi», προς τιμήν της Μητριάρχου της οικογένειας, όπου παραδίδουν δωρεάν μαθήματα στους πελάτες τους και δοκιμάζουν τα νέα τους προϊόντα πριν τα βγάλουν στην αγορά!

Πιστεύουμε ότι θα βοηθήσουν εσάς τους επαγγελματίες να παράξετε γρηγορότερα και με μικρότερο και απόλυτα ελεγχόμενο κόστος, καλύτερα και ομορφότερα προϊόντα! Ποιος δεν το θέλει αυτό;

Για το σπίτι, η Σοκολάτα ήταν κάτι δύσκολο κυρίως λόγω του χρόνου που χρειαζόταν για να φτιαχτεί μέχρι τώρα ένα κέλυφος. Με τα νέα καλούπια της BWB ο χρόνος αυτός μειώνεται κατα 4/5 περίπου και μπορεί πια να είναι μια όμορφη, διδακτική, διασκεδαστική και προπάντων νόστιμη εμπειρία για όλα τα μέλη μιας οικογένειας! 

Ας δούμε μερικά από τα σχέδια που μας άρεσαν και εισάγαμε για εσάς:

Πασχαλινά!

Μιας και πλησιάζει το Πάσχα και η BWB άρχισε από αυτά τα σχέδια ας αρχίσουμε με αυτά!

Λαγουδάκι με Αυτιά!

Ένα από τα 3 γεωμετρικά Λαγουδάκια μας! Βρείτε τα υπόλοιπα! Μην τα αφήσετε να ξεφύγουν!

Γεωμετρικό Καθιστό Λαγουδάκι (Με προσθήκη Ζαχαρόπαστας)

Μικρά Λαγουδάκια σε 3 καλούπια με διαφορετικά μεγέθη! Απλά τέλεια!

και ο Λαγός ...κομμάτια...

Τι κάνει τη διαφορά;

Πριν συνεχίσουμε όμως ας δούμε τι ειναι αυτό που κάνει τα καλούπια της BWB τόσο ξεχωριστά;

Η εταιρεία διαθέτει 2 βασικούς τύπους καλουπιών:

 

Τα Απλά και τα Σπέσιαλ τριπλά καλούπια που έχουν φέρει επανάσταση στον χώρο της διακόσμησης με σοκολάτα, δημιουργώντας αξιοπρόσεκτα, μοναδικά διακοσμητικά και φανατικούς οπαδούς!

Υπάρχουν 2 υπό-τύποι που έχουν να κάνουν με το μέγεθος των καλουπιών, όπου τα μεγάλα, έχουν εξωτερική διάσταση 36x24εκ. και στο όνομα τους τα αρχικά SP (Semi Professional), αφορούν κυρίως επαγγελματίες και ιδιώτες που θέλουν να παράξουν αρκετά τεμάχια ανά φορά, και τα μικρότερα που απευθύνονται σε ιδιώτες με λιγότερα τεμάχια πάνω στο καλούπι και εξωτερική διάσταση 23x18εκ. 

Τα απλά καλούπια είναι πιο οικονομικά και είναι καλύτερα για αντικείμενα από σοκολάτα τα οποία είναι συμπαγή ή μη γεμιζόμενα αλλά φυσικά μπορεί οποιοσδήποτε να φτιάξει και καβούκια με αυτά τα καλούπια με τον κλασικό μέχρι τώρα τρόπο, στρώση πάνω από στρώση μεταξύ διαδοχικών καταψύξεων.

Αντίθετα τα σπέσιαλ τριπλά καλούπια της εταιρείας είναι ιδανικά για χρήση με δύσκολα σχήματα που θα χρειάζονταν πολύ χρόνο και δεν θα γίνονταν αποτελεσματικά με απλά καλούπια καθώς και για τη δημιουργία καβουκιών σοκολάτας, όπως πχ τα 2 μισά καβούκια που αποτελούν ένα Πασχαλινό αυγό, καθώς διευκολύνουν τη δημιουργία τους σημαντικά αφού χρειάζεται μόνο μια φορά ζέσταμα και πάγωμα της σοκολάτας για να φτιάξετε ένα καβούκι αντίθετα με το απλό καλούπι που χρειάζεται αρκετές φορές ώστε να πιάσει το πάχος της σοκολάτας που είναι απαραίτητο για να δημιουργηθεί ένα καβούκι, ιδίως σε μεγάλα μεγέθη.

Αυτό σημαίνει ότιστα Σπέσιαλ τριπλά καλούπια κάνουν τη διαδικασία πολύ πιο γρήγορη και οικονομική και παράγουν εξαιρετικά γυαλισμένα καβούκια Σοκολάτας με ίδιου πάχους τοιχώματα καθ όλο το σχήμα του διακοσμητικού, καθιστώντας έτσι το κόστος ευκολότερα μετρήσιμο σε ένα περιβάλλον παραγωγής.  

Τα σπέσιαλ τριπλά καλούπια αποτελούνται από 3 μέρη, όπως φαίνεται και από τις παρακάτω εικόνες και video. Κάθε τριπλό καλούπι έχει τη βάση στην οποία χύνετε τη ζεστή σοκολάτα σας μέχρι την οριζόντια γραμμή που διαθέτει, η οποία είναι σχεδιασμένη έτσι ώστε να υποδεικνύει την ιδανική ποσότητα για να παραχθεί το καβούκι σας στο σωστό πάχος χωρίς να τρέχει έξω από το καλούπι γλιτώνοντας σας χρόνο και κόπο.

Στη συνέχεια τοποθετείτε μέσα στη βάση και τη σοκολάτα, το ένθετο σιλικόνης, που αποτελεί το μεσαίο στρώμα, το οποίο δίνει το σχήμα του καβουκιού από την μέσα πλευρά του, το οποίο με τη σειρά του θα πατηθεί με το 3ο μέρος (καπάκι) το οποίο και θα μεταφέρει τη σοκολάτα ομοιόμορφα σε όλο καλούπι και θα δώσει το σωστό πάχος και σχήμα ομοιόμορφα σε όλο το καβούκι. Με τον τρόπο αυτόν θα επιτυγχάνετε κάθε φορά ένα τέλειο καβούκι, γυαλιστερό από την έξω πλευρά και με ιδανικό πάχος, εύκολα και γρήγορα σαν επαγγελματίες!

BWBINTEXT2-EL.jpg

 

 

Η διαδικασία σε Video & εικόνες: 

 

 

BWBINTEXT1-EL.jpg

Πασχαλινά Αυγά

Εδώ η γκάμα είναι ακόμα μεγαλύτερη! Εκτός από το Αυγό με αυτάκια Λαγού παραπάνω, έχουμε όλα τα μεγέθη αυγών από 20-500γρ και σε διάφορα σχέδια από απίστευτα παιδικά POP It μέχρι  μοντέρνα όμορφα σχέδια. Απολαύστε

Καλούπι Μοντέρνου Αυγού Μπάρας

Καλούπι για λεία αυγά σε πολλά μεγέθη δείτε τα όλα πατώντας πάνω στη φωτογραφία!

Στρατός από γλυκά Σοκολατοκοτοπουλάκια τα οποία διαθέτουμε σε 2 μεγέθη! 

Μεγάλο Αυγό Fun Pop it (Υπάρχει και σε μικρότερες διαστάσεις με 2 τεμ.)

και άλλα πολλά!

Μη ξεχάσουμε μερικά από τα πιο δημοφιλή καλούπια της εταιρείας

Καλούπια POP it σε διάφορα μεγέθη και σχήματα! Κύκλοι, μιλκσεικ, Μονοκεροι και πολλά άλλα στη διάθεση σας! Φτιάξτε τα όμορφα και ποστάρετε για σίγουρη επιτυχία!  

Μέχρι και καλούπι για ολοκληρο το τοίχωμα της τούρτας σας έχουμε!!!

Τα αρκουδάκια τα οποία έχουμε σε 3 μεγέθη! BWB9910, BWB9984, BWB99350 ενώ για το BWB9910 θα διαθέτουμε από τις αρχές Απριλίου 22 και κουτί με ένθετο όπως της φωτογραφίας ...αλλά καλύτερο, σε 4 παραλλαγές! Ενώ θα διαθέτουμε ένθετα για περίπου 10 κωδικούς πολλά από τα οποία είναι σφαίρες (Ναι για να φτιάξετε Σοκολαταβόμβες!)

Δείτε τα 3 σχέδια παρακάτω. Διατίθεται και σε απλό λευκό όπως παρακάτω: 

 

και κάποια ακαταμάχητα όπως το Μωρό Λάμα!!!

Γεωμετρικές Καρδιές σε 4 διαφορετικά μεγέθη και παραλλαγές όπως και πολλές σφάιρες γεωμετρικές και μη!

και μερικά Χριστουγεννιάτικα για να κρατάμε τις μηχανές αναμμένες...!

Επιφάνεια για Σοκολατένια Χριστογεννιάτικα Σπιτάκια

Γλυκό Μωρό Ταρανδάκι

Επιφάνειες για αποτύπωση διάφορων σχεδίων, εντυπωσιακές επιφάνειες για πλαινά τούρτας!

Εννοείται ότι έχουμε φέρει και πολλά πολλά καλούπια για σοκολατάκια και τρούφες και για μοναδικές μπάρες, τα οποία αναμένουν να τα ανακαλύψετε!! Δείτε όλα τα είδη της BWB πατώντας το κουμπί στο τέλος του άρθρου. 

και τέλος μερικά πολύ έξυπνα και χρήσιμα εργαλεία για σοκολάτα σε διάφορα μεγέθη και για διάφορες χρήσεις και απίστευτα όμορφα διάφανα καλαμάκια για Cake Pops σε διάφορα χρώματα!!!Γενικές Συμβουλές

  • Ακατάλληλα για ψήσιμο. Η Σοκολάτα ή άλλο υγρό, δεν πρέπει να υπερβαίνει τους 40οC. 
  • Μόνο για χρήση με Σοκολάτα, Βούτυρο Κακάο, προϊόντα κακάο και απομίμηση Σοκολάτας.
  • Αφού ρίξετε τη σοκολάτα σας στο καλούπι και ακολουθήσετε τη διαδικασία παρακάτω (για τα Σπεσιαλ καλούπια), καταψύξτε τη Σοκολάτα σας για περίπου 12' στους 4οC.
  • Μετά την κατάψυξη μπορείτε να περιμένετε 1 λεπτό και να αφαιρέστε αργά το μεσαίο κομμάτι (Σιλικόνη) του καλουπιού ώστε να μην χάσει το σχήμα του και να σας διαρκέσει περισσότερο!
  • Οδηγίες Αποθήκευσης: Αποθηκεύστε τα 3 μέρη των τριπλών καλουπιών το ένα μέσα στο άλλο όπως στην αρχική  συσκευασία τους και κάθετα για να σας κρατήσουν περισσότερο! Κρατήστε το καλούπι σας μακριά από το άμεσο ηλιακό φως!
  • Οδηγίες πλυσίματος: Δεν πλένεται στο πλυντήριο πιάτων. Καθαρίστε με ένα υγρό πανί σε ζεστό νερό και μετά αφήστε το να στεγνώσει. Μην χρησιμοποιείτε ποτέ απορρυπαντικό, σαπούνι ή σφουγγάρια. Μεταξύ των εφαρμογών απλά σκουπίστε το καλούπι σας με μια χαρτοπετσέτα υψηλής ποιότητας.
  • Η συσκευασία περιέχει κωδικό QR για νόστιμες συνταγές από την BWB!
  • Για τα μικρά, λεπτά μέρη που πρέπει να γεμίσετε με σοκολάτα, χρησιμοποιήστε το εργαλείο Βελόνα της PME με κωδ. PME6 για να απλώσετε τη σοκολάτα ομοιόμορφα μέσα στο καλούπι όπως στην εικόνα παρακάτω:

BWB-ALL-1.jpg

Δειτε όλα τα ειδη της BWB 

Share this content

Add a comment

You must be register
Clic here to registered