Follow us on:

Candy Melts τι είναι και πως να τα χρησιμοποιήσετε

Published : 2021-12-05 20:11:56
Categories : Οδηγοί Χρήσης Προϊόντων

Πρώτον, τι είναι τα Candy Melts?

Πρώτον, τι είναι τα Candy Melts; Τα Candy Melts είναι αυτό που στην Ελλάδα ονομάζουμε απομίμηση σοκολάτας. Παρασκευάζονται από ζάχαρη, στέρεα γάλακτος, φυτικά έλαια, αρώματα και αν θέλετε χρώματα. Επιπλέον, τα Candy Melts σοκολάτας έχουν σκόνη κακάο. Τα τα Candy Melts αναφέρονται επίσης και ως επικάλυψη ζαχαροπλαστικής (γλάσο) αν και είναι άλλο είδος γλάσου. Λειτουργούν πολύ σαν σοκολάτα και έχουν παρόμοια γεύση, ιδίως οι καλές ποιότητες (καθώς υπάρχουν πολλές διαφορετικές ποιότητες), αλλά δεν απαιτούν tempering για το λιώσιμο τους, μια ιδιαίτερα απαιτητική διαδικασία όπως χρειάζεται η κανονική σοκολάτα.

Πως να λιώσετε σωστά την απομίμηση σοκολάτας (Candy Melts) σε φούρνο μικροκυμάτων 

Μερικές συμβουλές που πρέπει να γνωρίζετε πριν ξεκινήσετε:

  • Γνωρίστε τον φούρνο μικροκυμάτων σας - θερμαίνετε την απομίμηση σοκολάτας σας (Candy Melts) για να λιώσει, με ισχύ 30-50% της ισχύς του φούρνου μικροκυμάτων σας, όχι μεγαλύτερη από αυτή!
  • Τα χρωματιστά Candy Melts είναι πολύ συμπυκωμένα, δεν χρειάζεστε τόνους για να αποκτήσετε ένα φωτεινό χρώμα. Προσθέστε τα σε λευκά Candy Melts για να πάρουν το χρώμα που επιθυμείτε. Πχ για ροζ βάλτε κόκκινα με λευκά ή για ανοιχτό ροζ, ροζ με λευκά.
  • Να είστε πολύ υπομονετικοί όσο ζεσταίνετε τα Candy Melts σας και σχεδιάστε ότι θα χρειαστούν περίπου 20-40 λεπτά για να λιώσουν σωστά.
  • Μπορείτε εύκολα να κάνετε τα Candy Melts να χαλάσουν από την υπεροβολκή θερμοκρασία. Θα το καταλάβετε γιατί γίνονται πιο παχύρευστα και σβολιασμένα όσο πιο θερμαίνονται πάνω από το κανονικό. Είναι αντίθετο με όλα όσα γνωρίζουμε για τη σοκολάτα, αλλά μερικές φορές αφήνοντας τα Candy Melts να λιώσουν και να κρυώσουν θα βοηθήσει περισσότερο από το να τα ανακατεύουμε.
  • Είναι πιο εύκολο να λιώσετε περισσότερα Candy Melts ταυτόχρονα παρά λιγότερο.
  • Τα φρέσκα Candy Melts φαίνεται να λειτουργούν καλύτερα από αυτά που έχουν αποθηκευτεί για περισσότερο από 3+ μήνες.

Πώς να κάνετε το Λιώσιμο των Candy Melts:

  • Βήμα 1: Τοποθετήστε τα λιωμένα γλυκά σας σε ένα μπολ κατάλληλο για φούρνο μικροκυμάτων και θερμαίνετε στο φούρνο μικροκυμάτων για 1 λεπτό σε ισχύ 50%.
  • Βήμα 2: Ανακατέψτε. Δεν θα φαίνονται λιωμένα, αλλά δεν πειράζει, ανακατέψτε ούτως ή άλλως. Τοποθετήστε ξανά στο φούρνο μικροκυμάτων για 30 δευτερόλεπτα σε ισχύ 50%.
  • Βήμα 3: Ανακατεύουμε ξανά. Θα είναι ακόμα πηχτό αλλά ανακατεύουμε καλά για περίπου ένα λεπτό. Τοποθετήστε ξανά στο φούρνο μικροκυμάτων για άλλα 30 δευτερόλεπτα σε ισχύ 50%. 
  • Βήμα 4: Ανακατέψτε ξανά για περίπου 1-2 λεπτά και στη συνέχεια ελέγξτε τη θερμοκρασία στο λιώσιμο της καραμέλας σας. Δεν πρέπει να είναι πιο ζεστά από τη θερμοκρασία του σώματός σας. Αν είναι πιο ζεστά, απλά κατεβάστε το μπολ και αφήστε τα να καθίσουν για λίγα λεπτά να κρυώσουν. Μπορεί να υπάρχουν ακόμα μικροί σβώλοι, κάτι που δεν πειράζει, απλώς αφήστε το να καθίσει για λίγα λεπτά. Είναι το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε. Μετά από λίγα λεπτά δοκιμάστε να ανακατέψετε ξανά και θα δείτε ότι οι σβώλοι λιώνουν και θα γίνει πιο αραιοί. Εάν τα Candy Melts είναι πιο δροσερά από τη θερμοκρασία του σώματός σας, τοποθετήστε τα ξανά στο φούρνο μικροκυμάτων για 20 δευτερόλεπτα με ισχύ 30%. Ανακατέψτε και ελέγξτε ξανά τη θερμοκρασία. Επαναλάβετε μέχρι να λιώσουν καλά! 
  • Βήμα 5: Μερικές φορές τα Candy Melts δεν συνεργάζονται όπως θα θέλαμε! Αντί να αραιώσουν και να γίνουν λεία, μαζεύονται και μπορεί να αποκτήσουν το λεγόμενο «δέρμα ελέφαντα». Εδώ είναι που καλείτε το CRISCO για βοήθεια (πατήστε για να το δείτε)!  
  • Βήμα 6: Το CRISCO θα είναι σβωλιασμένο στην αρχή. Ανακατέψετε το και μετά αφήστε το να καθίσει για λίγα λεπτά. Τα ζεστά Candy Melts θα λιώσουν το CRISCO, το οποίο με τη σειρά του θα αραιώσει τα Candy Melts. Είναι ένας όμορφος κύκλος! Εάν μετά από περίπου 5 λεπτά οι σβώλοι εξακολουθούν να μην έχουν φύγει, θερμαίνετε και πάλι τα Candy Melts στο φούρνο μικροκυμάτων για άλλα 20 δευτερόλεπτα σε ισχύ 20%.
  • Βήμα 7: Τώρα θ απρέπει να έχετε λεπτά και όμορφα λιωμένα Candy Melts! Απλά χύστε το στο καλούπι σας και περιμένετε να μοντελοποιηθεί σε cake pops, ή οτιδήποτε άλλο καλούπι έχετε! 


Λιώσιμο με Μηχανή Λιωσίματος για Melts

Μπορείτε εναλλακτικά να λιώσετε τα Candy Melts με μια μηχανή λιωσίματος για Melts όπως αυτή που προσφέρουμε από την PME!
Σε αυτή την περίπτωση απλά την ανάβετε και τα λιώνει σταδιακά στο κατσαρολάκι που διαθέτει και μπορείτε απλά μετά από μερικά λεπτά να βουτήξετε μέσα στο λιωμένο μίγμα τα έτοιμο γλυκό σας όπως πχ τα cake pops σας! Ξεκουύραστα!


Ελπίζουμε να βοηθήσαμε

Το κείμενο έχει μεταφραστεί από το How to Melt Candy Melts – Learn It. Make It. On Bluprint! | Craftsy

Share this content

Add a comment

You must be register
Clic here to registered