Follow us on:

  • Χωρίς απόθεμα
Μίγμα Μαρέγκας Saracino 400γρ.
Μίγμα Μαρέγκας Saracino 400γρ.

Μίγμα Μαρέγκας Saracino 400γρ.

Κωδικός: PAS008K04
10,80 €
με ΦΠΑ

Φτιάξτε έυκολα και γρήγορα ένα όμορφο και νόστιμο κέρασμα με το για μιξ Μαρέγκας της Saracino!

Χωρίς απόθεμα

Μίγμα Μαρέγκας άριστης ποιότητας από την Saracino.

Χρησιμοποιήστε το για διακόσμηση γύρω από τούρτες για μπεζέδες και γλυφιτζούρια!  

Τι είναι το μείγμα σκόνης μαρέγκας;

Είναι ένα μείγμα σε σκόνη που χρησιμοποιείται για την παρασκευή διαφόρων παρασκευασμάτων βασισμένων στη γαλλική μαρέγκα, όπως πάβλοβα, μαρέγκες, μπισκότα amaretti, dacquoise, μπισκότα με βάση τη μαρέγκα και άλλα!

· Πώς χρησιμοποιείτε το μείγμα σκόνης μαρέγκας;

Απλά ανακατέψτε τη σκόνη με νερό σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία. Συνήθως, χτυπήστε το μείγμα κατά προτίμηση με σύρμα ή μίξερ σε μέτρια-υψηλή ταχύτητα μέχρι να φτάσει σε σταθερή και γυαλιστερή σύσταση.

· Μπορούν οι μαρέγκες να χρωματιστούν;

Ναι, οι προτιμώμενοι τύποι χρωμάτων είναι οι χρωστικές σε τζελ ή οι υδροδιαλυτές σκόνες.

· Πόσος χρόνος χρειάζεται για να προετοιμάσετε μαρέγκες με αυτό το μείγμα σε σκόνη;

Ο χρόνος προετοιμασίας είναι μόλις λίγα λεπτά. Προτείνουμε να ψήνετε τις μαρέγκες μεταξύ 75°C και 95°C σε στατικό φούρνο μέχρι να στεγνώσουν εντελώς. Ανάλογα με τον τύπο του φούρνου, τη θερμοκρασία και το μέγεθος των μαρέγκων, οι χρόνοι στεγνώματος μπορεί να διαφέρουν.

· Μπορούν οι μαρέγκες που παρασκευάζονται με το μείγμα σε σκόνη να αποθηκευτούν;

Ναι, οι μαρέγκες μπορούν να αποθηκευτούν σε αεροστεγές δοχείο για αρκετές ημέρες. Ωστόσο, η σύστασή τους μπορεί να αλλάξει με την πάροδο του χρόνου. Εάν αποθηκευτούν καλά σε ξηρό και αεροστεγές μέρος, μακριά από πηγές φωτός, οι μαρέγκες παραμένουν άθικτες για μήνες. Η επιδείνωση παρατηρείται όταν χάνουν τη λάμψη και την τραγανότητά τους.

· Μπορώ να ψήσω μαρέγκες σε διαφορετικά σχήματα χρησιμοποιώντας αυτό το μείγμα;

Ναι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διαφορετικά καλούπια ή ακροφύσια για να δημιουργήσετε διάφορα σχήματα μαρέγκας. Βεβαιωθείτε ότι προσαρμόζετε τους χρόνους ψησίματος ανάλογα.

· Οι μαρέγκες που παρασκευάζονται με το μείγμα σε σκόνη γίνονται τραγανές;

Ναι, ακολουθήστε προσεκτικά τις οδηγίες ψησίματος για να επιτύχετε την επιθυμητή σύσταση.

· Μπορώ να χρησιμοποιήσω το μείγμα σκόνης μαρέγκας για να καλύψω κέικ ή επιδόρπια;

Ναι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις μαρέγκες για να καλύψετε επιδόρπια. Για να αποτρέψετε το λιώσιμο τους όταν έρχονται σε επαφή με κρέμα ή βουτυρόκρεμα, μπορείτε να τις απομονώσετε βουτώντας το μέρος που έρχεται σε επαφή με υγρά μέρη σε σοκολάτα.

Συνηθισμένα προβλήματα και λύσεις:

Η μαρέγκα δεν χτυπιέται σωστά:

Πιθανές αιτίες: Ίχνη λίπους στον εξοπλισμό όπως το μπολ ή τα σύρματα.

Λύση: Βεβαιωθείτε ότι ο εξοπλισμός είναι καθαρός και χωρίς λίπη. Είναι καλό να καθαρίζετε τα εργαλεία με ξύδι ή αλκοόλ πριν από τη χρήση.

Η μαρέγκα χάνει νερό:

Πιθανές αιτίες: Πολύ γρήγορη διαδικασία.

Λύση: Προσθέστε το μείγμα σταδιακά και περιμένετε λίγα λεπτά πριν το χτύπημα για να επιτρέψετε την σωστή απορρόφηση του νερού.

Η μαρέγκα είναι πολύ υγρή, με χαμηλό όγκο ή κολλώδης:

Πιθανές αιτίες: Η ζάχαρη δεν έχει διαλυθεί επαρκώς, η θερμοκρασία του φούρνου είναι πολύ χαμηλή, η μαρέγκα δεν έχει χτυπηθεί επαρκώς.

Λύση: Βεβαιωθείτε ότι η ζάχαρη έχει διαλυθεί πλήρως στη μαρέγκα. Αυξήστε τη θερμοκρασία του φούρνου και παρατείνετε τον χρόνο ψησίματος αν χρειαστεί. Αυξήστε τον χρόνο ανάμειξης.

Η μαρέγκα ξεφουσκώνει/πέφτει μετά το ψήσιμο:

Πιθανές αιτίες: Υποψήσιμο, άνοιγμα του φούρνου κατά τη διάρκεια του ψησίματος ή χρήση παλιών αυγών.

Λύση: Βεβαιωθείτε ότι οι μαρέγκες είναι πλήρως ψημένες και μην ανοίγετε τον φούρνο κατά τη διάρκεια του ψησίματος.

Η μαρέγκα έχει κρυστάλλους ζάχαρης μέσα:

Πιθανές αιτίες: Η ζάχαρη δεν έχει διαλυθεί επαρκώς ή χρησιμοποιείται κρυσταλλική ζάχαρη.

Λύση: Κοσκινίστε καλά το μείγμα για να βεβαιωθείτε ότι έχει διαλυθεί πλήρως.

Η μαρέγκα σπάει κατά το ψήσιμο:

Πιθανές αιτίες: Προσθήκη του μείγματος πολύ γρήγορα, συνήθως υπερβολική αλλά μπορεί και πολύ χαμηλή θερμοκρασία φούρνου.

Λύση: Προσθέστε το μείγμα σταδιακά, ρυθμίστε τη θερμοκρασία του φούρνου και βεβαιωθείτε ότι οι μαρέγκες είναι πλήρως ψημένες.

Η χτυπημένη μαρέγκα είναι σαν νιφάδες και ασταθής:

Αιτία: Τα ασπράδια αυγών έχουν χτυπηθεί για περισσότερο χρόνο από όσο χρειάζεται. Πρέπει να αρχίσετε από την αρχή...

Λύσεις: Ρυθμίστε τους χρόνους και την ταχύτητα χτυπήματος.

Μετά από λίγες μέρες αποθήκευσης σε θερμοκρασία δωματίου, η μαρέγκα γίνεται μαλακή:

Αιτία: Μη σωστές συνθήκες αποθήκευσης.

Λύσεις: Βεβαιωθείτε ότι αποθηκεύετε το προϊόν σε ξηρό περιβάλλον.

Η μαρέγκα δεν κρατάει το σχήμα της και απλώνεται κατά το ψήσιμο:

Αιτία: Η μάζα δεν έχει χτυπηθεί καλά.

Λύσεις: Παρατείνετε τους χρόνους χτυπήματος μέχρι να επιτευχθεί σταθερή μάζα.

Η επιφάνεια του προϊόντος σκίζεται και τείνει να καταρρεύσει μετά το ψήσιμο:

Αιτία: Υπερβολικά χτυπημένη μάζα, το ασπράδι αυγού δεν μπορεί να επεκταθεί κατά το ψήσιμο ή υπερβολική θερμοκρασία φούρνου.

Λύσεις: Μειώστε την ταχύτητα και τους χρόνους χτυπήματος, χαμηλώστε τη θερμοκρασία ψησίματος.

Η μαρέγκα μεγαλώνει γρήγορα και σκουραίνει:

Αιτία: Υπερβολική θερμοκρασία.

Λύσεις: Χαμηλώστε τη θερμοκρασία.

Η μαρέγκα είναι πολύ ανεπτυγμένη και έχει κηλίδες:

Αιτία: Υπερβολικός ατμός στον αεροθάλαμο του φούρνου.

Λύσεις: Ψήστε, αν είναι δυνατόν, με την βαλβίδα ανοιχτή ή ανοίξτε περιστασιακά την πόρτα του φούρνου.

Η μαρέγκα είναι ανεπαρκώς ανεπτυγμένη και πολύ ελαφριά:

Αιτία: Πολύ χαμηλή θερμοκρασία.

Λύσεις: Αυξήστε τη θερμοκρασία του φούρνου.

Η μαρέγκα έχει μαλακό και κολλώδες κέντρο:

Αιτία: Ανεπαρκές ψήσιμο, ή υπάρχει υπερβολική υγρασία στον θάλαμο ψησίματος, ή πολύ λίγη ζάχαρη στη συνταγή.

Λύσεις: Παρατείνετε τους χρόνους ψησίματος. Ανοίξτε τη βαλβίδα του φούρνου όπου είναι δυνατόν ή ανοίξτε περιστασιακά την πόρτα του φούρνου. Στη γαλλική μαρέγκα, η ισορροπία της ζάχαρης πρέπει να ακολουθείται κατα γράμμα.

Συστατικά: ΑΥΓΟ

Παρασκευάζεται στην Ιταλία.

Φυλάσσεται σε δροσερό, ξηρό μέρος.

Αποθηκεύστε το δοχείο κλειστό διπλωμένο.                         

Καθ. Βάρος: 400γρ.

PAS008K04

Χαρακτηριστικά

Φτιάχνω:
Μαρέγκες / Μπεζέδες