Μίγμα Μαρέγκας άριστης ποιότητας από την Saracino.
Χρησιμοποιήστε το για διακόσμηση γύρω από τούρτες για μπεζέδες και γλυφιτζούρια!
Τι είναι το μείγμα σκόνης μαρέγκας;
Είναι ένα μείγμα σε σκόνη που χρησιμοποιείται για την παρασκευή διαφόρων παρασκευασμάτων βασισμένων στη γαλλική μαρέγκα, όπως πάβλοβα, μαρέγκες, μπισκότα amaretti, dacquoise, μπισκότα με βάση τη μαρέγκα και άλλα!
· Πώς χρησιμοποιείτε το μείγμα σκόνης μαρέγκας;
Απλά ανακατέψτε τη σκόνη με νερό σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία. Συνήθως, χτυπήστε το μείγμα κατά προτίμηση με σύρμα ή μίξερ σε μέτρια-υψηλή ταχύτητα μέχρι να φτάσει σε σταθερή και γυαλιστερή σύσταση.
· Μπορούν οι μαρέγκες να χρωματιστούν;
Ναι, οι προτιμώμενοι τύποι χρωμάτων είναι οι χρωστικές σε τζελ ή οι υδροδιαλυτές σκόνες.
· Πόσος χρόνος χρειάζεται για να προετοιμάσετε μαρέγκες με αυτό το μείγμα σε σκόνη;
Ο χρόνος προετοιμασίας είναι μόλις λίγα λεπτά. Προτείνουμε να ψήνετε τις μαρέγκες μεταξύ 75°C και 95°C σε στατικό φούρνο μέχρι να στεγνώσουν εντελώς. Ανάλογα με τον τύπο του φούρνου, τη θερμοκρασία και το μέγεθος των μαρέγκων, οι χρόνοι στεγνώματος μπορεί να διαφέρουν.
· Μπορούν οι μαρέγκες που παρασκευάζονται με το μείγμα σε σκόνη να αποθηκευτούν;
Ναι, οι μαρέγκες μπορούν να αποθηκευτούν σε αεροστεγές δοχείο για αρκετές ημέρες. Ωστόσο, η σύστασή τους μπορεί να αλλάξει με την πάροδο του χρόνου. Εάν αποθηκευτούν καλά σε ξηρό και αεροστεγές μέρος, μακριά από πηγές φωτός, οι μαρέγκες παραμένουν άθικτες για μήνες. Η επιδείνωση παρατηρείται όταν χάνουν τη λάμψη και την τραγανότητά τους.
· Μπορώ να ψήσω μαρέγκες σε διαφορετικά σχήματα χρησιμοποιώντας αυτό το μείγμα;
Ναι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διαφορετικά καλούπια ή ακροφύσια για να δημιουργήσετε διάφορα σχήματα μαρέγκας. Βεβαιωθείτε ότι προσαρμόζετε τους χρόνους ψησίματος ανάλογα.
· Οι μαρέγκες που παρασκευάζονται με το μείγμα σε σκόνη γίνονται τραγανές;
Ναι, ακολουθήστε προσεκτικά τις οδηγίες ψησίματος για να επιτύχετε την επιθυμητή σύσταση.
· Μπορώ να χρησιμοποιήσω το μείγμα σκόνης μαρέγκας για να καλύψω κέικ ή επιδόρπια;
Ναι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις μαρέγκες για να καλύψετε επιδόρπια. Για να αποτρέψετε το λιώσιμο τους όταν έρχονται σε επαφή με κρέμα ή βουτυρόκρεμα, μπορείτε να τις απομονώσετε βουτώντας το μέρος που έρχεται σε επαφή με υγρά μέρη σε σοκολάτα.
Συνηθισμένα προβλήματα και λύσεις:
Η μαρέγκα δεν χτυπιέται σωστά:
Πιθανές αιτίες: Ίχνη λίπους στον εξοπλισμό όπως το μπολ ή τα σύρματα.
Λύση: Βεβαιωθείτε ότι ο εξοπλισμός είναι καθαρός και χωρίς λίπη. Είναι καλό να καθαρίζετε τα εργαλεία με ξύδι ή αλκοόλ πριν από τη χρήση.
Η μαρέγκα χάνει νερό:
Πιθανές αιτίες: Πολύ γρήγορη διαδικασία.
Λύση: Προσθέστε το μείγμα σταδιακά και περιμένετε λίγα λεπτά πριν το χτύπημα για να επιτρέψετε την σωστή απορρόφηση του νερού.
Η μαρέγκα είναι πολύ υγρή, με χαμηλό όγκο ή κολλώδης:
Πιθανές αιτίες: Η ζάχαρη δεν έχει διαλυθεί επαρκώς, η θερμοκρασία του φούρνου είναι πολύ χαμηλή, η μαρέγκα δεν έχει χτυπηθεί επαρκώς.
Λύση: Βεβαιωθείτε ότι η ζάχαρη έχει διαλυθεί πλήρως στη μαρέγκα. Αυξήστε τη θερμοκρασία του φούρνου και παρατείνετε τον χρόνο ψησίματος αν χρειαστεί. Αυξήστε τον χρόνο ανάμειξης.
Η μαρέγκα ξεφουσκώνει/πέφτει μετά το ψήσιμο:
Πιθανές αιτίες: Υποψήσιμο, άνοιγμα του φούρνου κατά τη διάρκεια του ψησίματος ή χρήση παλιών αυγών.
Λύση: Βεβαιωθείτε ότι οι μαρέγκες είναι πλήρως ψημένες και μην ανοίγετε τον φούρνο κατά τη διάρκεια του ψησίματος.
Η μαρέγκα έχει κρυστάλλους ζάχαρης μέσα:
Πιθανές αιτίες: Η ζάχαρη δεν έχει διαλυθεί επαρκώς ή χρησιμοποιείται κρυσταλλική ζάχαρη.
Λύση: Κοσκινίστε καλά το μείγμα για να βεβαιωθείτε ότι έχει διαλυθεί πλήρως.
Η μαρέγκα σπάει κατά το ψήσιμο:
Πιθανές αιτίες: Προσθήκη του μείγματος πολύ γρήγορα, συνήθως υπερβολική αλλά μπορεί και πολύ χαμηλή θερμοκρασία φούρνου.
Λύση: Προσθέστε το μείγμα σταδιακά, ρυθμίστε τη θερμοκρασία του φούρνου και βεβαιωθείτε ότι οι μαρέγκες είναι πλήρως ψημένες.
Η χτυπημένη μαρέγκα είναι σαν νιφάδες και ασταθής:
Αιτία: Τα ασπράδια αυγών έχουν χτυπηθεί για περισσότερο χρόνο από όσο χρειάζεται. Πρέπει να αρχίσετε από την αρχή...
Λύσεις: Ρυθμίστε τους χρόνους και την ταχύτητα χτυπήματος.
Μετά από λίγες μέρες αποθήκευσης σε θερμοκρασία δωματίου, η μαρέγκα γίνεται μαλακή:
Αιτία: Μη σωστές συνθήκες αποθήκευσης.
Λύσεις: Βεβαιωθείτε ότι αποθηκεύετε το προϊόν σε ξηρό περιβάλλον.
Η μαρέγκα δεν κρατάει το σχήμα της και απλώνεται κατά το ψήσιμο:
Αιτία: Η μάζα δεν έχει χτυπηθεί καλά.
Λύσεις: Παρατείνετε τους χρόνους χτυπήματος μέχρι να επιτευχθεί σταθερή μάζα.
Η επιφάνεια του προϊόντος σκίζεται και τείνει να καταρρεύσει μετά το ψήσιμο:
Αιτία: Υπερβολικά χτυπημένη μάζα, το ασπράδι αυγού δεν μπορεί να επεκταθεί κατά το ψήσιμο ή υπερβολική θερμοκρασία φούρνου.
Λύσεις: Μειώστε την ταχύτητα και τους χρόνους χτυπήματος, χαμηλώστε τη θερμοκρασία ψησίματος.
Η μαρέγκα μεγαλώνει γρήγορα και σκουραίνει:
Αιτία: Υπερβολική θερμοκρασία.
Λύσεις: Χαμηλώστε τη θερμοκρασία.
Η μαρέγκα είναι πολύ ανεπτυγμένη και έχει κηλίδες:
Αιτία: Υπερβολικός ατμός στον αεροθάλαμο του φούρνου.
Λύσεις: Ψήστε, αν είναι δυνατόν, με την βαλβίδα ανοιχτή ή ανοίξτε περιστασιακά την πόρτα του φούρνου.
Η μαρέγκα είναι ανεπαρκώς ανεπτυγμένη και πολύ ελαφριά:
Αιτία: Πολύ χαμηλή θερμοκρασία.
Λύσεις: Αυξήστε τη θερμοκρασία του φούρνου.
Η μαρέγκα έχει μαλακό και κολλώδες κέντρο:
Αιτία: Ανεπαρκές ψήσιμο, ή υπάρχει υπερβολική υγρασία στον θάλαμο ψησίματος, ή πολύ λίγη ζάχαρη στη συνταγή.
Λύσεις: Παρατείνετε τους χρόνους ψησίματος. Ανοίξτε τη βαλβίδα του φούρνου όπου είναι δυνατόν ή ανοίξτε περιστασιακά την πόρτα του φούρνου. Στη γαλλική μαρέγκα, η ισορροπία της ζάχαρης πρέπει να ακολουθείται κατα γράμμα.
Συστατικά: ΑΥΓΟ
Παρασκευάζεται στην Ιταλία.
Φυλάσσεται σε δροσερό, ξηρό μέρος.
Αποθηκεύστε το δοχείο κλειστό διπλωμένο.
Καθ. Βάρος: 400γρ.