Αποστολές & Επιστροφές

Η αποστολή του πακέτου σας


Τα πακέτα αποστέλλονται γενικά εντός 2 ημερών από την παραλαβή της πληρωμής και αποστέλλονται μέσω του τρόπου αποστολής που έχετε επιλέξει. Αν θέλετε να αλλάξετε τον τρόπο αποστολής σας επικοινωνήστε μαζί μας το συντομότερο δυνατόν. 


Α. Παραδόσεις σε Επιχειρήσεις
Η εταιρεία μας κάνει παραδόσεις σε επιχειρήσεις με τους εξής τρόπους:
 • Παράδοση με ίδια Μέσα
 • Μεταφορική Εταιρεία
 • Courier
 • Παραλαβή απο κατάστημα

Λεπτομέρειες για την λειτουργία των τρόπων αποστολής περιγράφονται παρακάτω:

Παραγγελίες με σύνολο αξίας άνω των €50
Αν είστε επιχείρηση εντός Αθήνας παραδίδουμε με δικό μας μέσο χωρίς χρέωση. 
Αν είστε επιχείρηση εκτός Αθήνας παραδίδουμε με δικό μας μέσο χωρίς χρέωση στην μεταφορική της προτίμησής σας (εντός Αθηνών).

Παραγγελίες με σύνολο αξίας άνω των €25 και μέχρι €50
Παραδίδουμε εντός Αθήνας με ίδιο μέσο με χρέωση €5+ΦΠΑ 
Για παράδοση σε προορισμούς εκτός Αθήνας παραδίδουμε στην μεταφορική της επιλογής σας (σε μεταφορική εντός Αθήνας) με χρέωση €5+ΦΠΑ. Η χρέωση της μεταφορικής γίνεται μεταξύ παραλήπτη και μεταφορικής. Η υπηρεσία αυτή είναι ιδιαίτερα αποδοτική για μικρής αξίας παραγγελίες με ογκώδη προϊόντα που είναι ακριβή η αποστολή τους μέσω courier 

Παραγγελίες κάτω των €25 ευρώ
 
Μπορείτε να παραλάβετε μόνο μέσω courier (με δική σας χρέωση) ή κατ΄ιδίαν από το κατάστημα μας ή συνεργαζόμενα καταστήματα ανεξαρτήτως τοποθεσίας.

Τα έξοδα αποστολής περιλαμβάνουν τα έξοδα διακίνησης και συσκευασίας καθώς και τα έξοδα ταχυδρομικών αποστολών. Τα έξοδα μεταφοράς ποικίλουν ανάλογα με το συνολικό βάρος της αποστολής. Σας συμβουλεύουμε να ομαδοποιήσετε τα προϊόντα σας σε μία παραγγελία. Δεν μπορούμε να ομαδοποιήσουμε δύο ξεχωριστές παραγγελίες και τα έξοδα αποστολής θα ισχύουν για καθένα από αυτά.


Β. Παραδόσεις σε Ιδιώτες
Η εταιρεία μας κάνει παραδόσεις σε ιδιώτες με τους εξής τρόπους:
 • Courier (2)
 • Μεταφορική (1)
 • Παραλαβή απο κατάστημα

(1) Καθώς κάποια εμπορεύματα δεν είναι μεγάλης αξίας αλλά έχουν μεγάλο όγκο με αποτέλεσμα να μην είναι συμφέρουσα η μεταφορά τους με courier, η εταιρεία μας προσφέρει την δυνατότητα μεταφοράς της αποστολής σας σε μεταφορική εταιρεία με σκοπό την μείωση του κόστους μεταφοράς για εσάς. Αυτό γίνεται για αποστολές με αξία απόδειξης άνω των €50 δωρεάν. Για αποδείξεις αξίας άνω των €25 και μέχρι €50 παραδίδουμε σε μεταφορική με χρέωση €5+ΦΠΑ. Για αποδείξεις μικρότερες των €25 η αποστολή μπορεί να γίνει μόνο με courier ή παραλαβή από το κατάστημα μας και συνεργαζόμενα κατ/τα.
 
Ειδικοί Όροι που σας ενδιαφέρουν πολύ!
 • Όταν η παραγγελία σας περιέχει εύθραυστα διακοσμητικά, δεν είναι δυνατή η αποστολή τους μέσω Courier παρα μόνο μεταφορική ενώ ισχύουν οι υπόλοιποι κανόνες σε σχέση με το ύψος παραγγελίας κλπ. Ο λόγος είναι ότι υπάρχει μεγάλος κίνδυνος καταστραφής τους καθώς καμία υπηρεσία courier δεν μπορεί να μεταφέρει τέτοια εμπορεύματα με την απαραίτητη προσοχή. Αν παρ' αυτά επιλέξετε μεταφορά με courier η εταιρεία μας ΔΕΝ ΦΕΡΕΙ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΕΥΘΥΝΗ.
 • Δεν επιστρέφονται βρώσιμα είδη για λόγους δημόσιας υγιεινής εκτός αν πρόκειται για προβληματικό προϊόν ή λάθος συσκευασία εκ μέρους μας. 
 • Τα κουτιά μας είναι πάντα κατάλληλα για τα είδη που περιέχουν και μεριμνούμε τα προϊόντα σας να είναι πάντα πακεταρισμένα και προστατευμένα με τον καλύτερο δυνατόν τρόπο. Παρ αυτά μερικές φορές δημιουργούνται προβλήματα κυρίως λόγω της γενικότερης ποιότητας των Ελληνικών μεταφορικών υπηρεσιών.
 • (2) Δωρεάν μεταφορικά: Η εταιρεία μας προσφέρει δωρεάν μεταφορικά για τιμολόγια και αποδείξεις με ποσό μεγαλύτερο ή ίσο με 100ευρώ και μέχρι την αξία των 5 πρώτων κιλών. Τα επιπλέον κιλά χρεώνονται κανονικά στον πελάτη σύμφωνα με την εκάστοτε αναγραφόμενη τιμολογιακή πολιτική των επιπλέον κιλών όπως φαίνεται απο την παρακάτω παράγραφο.
 • (2) Η χρέωση του courier γίνεται αυτόματα απο το σύστημα με βάση τον συνδυασμό ογκομετρικού και πραγματικού βάρους της παραγγελίας σας. Έχουμε προσπαθήσει να είμαστε όσο πιο ακριβείς γίνεται, παρόλα ατά λόγω των πολλών ειδών και πιθανών συνδυασμών αυτών, μπορεί κάποιες φορές να υπάρξουν διαφορές ανάμεσα σε αυτό που θα χρεώναμε αν το κάναμε χειροκίνητα και με το αποτέλεσμα που θα εμφανίσει το σύστημα. Αν δεν συμφωνείτε με το ποσό που σας χρεώνει αυτόματα το σύστημα μπορείτε να επιλέξετε έναν άλλον τρόπο μεταφοράς αντί του Courier και να αναγράψετε στα σχόλια να επικοινωνήσουμε μαζί σας για το ποσό μεταφοράς ή να επικοιννήσετε μαζί μας μετά την παραγγελία σας. Η χρέωση της courier γενικά γίενται ως εξής: Υπάρχει ένα βασικό ποσό €2,75 (συμπ. ΦΠΑ) μέχρι τα 2 πρωτα κιλά βάρους και στην συνέχεια υπάρχει διαφορετική χρέωση ανα κιλό ανάλογα το μέρος που αποστέλλονται τα προϊόντα ως εξής: Το κάθε επιπλέον κιλό χρεώνεται ως εξής:

 • στην μητροπολιτική ζώνη Αθήνας €0,8/κιλό+ΦΠΑ,
 • στην υπόλοιπη Ελλάδα €0,9/κιλό+ΦΠΑ και
 • στις νησιωτικές περιοχές €1/κιλό+ΦΠΑ.
 • Οι δυσπρόσιτες/απομακρυνσμένες περιοχές όπως αυτές διαμορφώνονται από τον courier (δείτε παρακάτω) χρεώνονται με €2,5+ΦΠΑ επιπλέον ανα αποστολή ανεξαρτήτως βάρους.
 • Η παράδοση Σαββάτο χρεώνεται με επιπλέον €2,5+ΦΠΑ
 • Η παράδοση συγκεκριμένη ώρα χρεώνεται με επιπλέον €3+ΦΠΑ
 • Τέλος, η πληρωμή με αντικαταβολή χρεώνεται επιπλέον €1,7+ΦΠΑ.

 • Οι χρεώσεις αυτές ολοκληρώνονται αυτόματα απο το σύστημα με βάση την περιοχή και τον ΤΚ σας. Στην περίπτωση των δωρεάν μεταφορικών, εφόσον η τοποθεσία σας είναι σε δυσπρόσιτη/απομακρυνσμένη περιοχή η έξτρα αυτή χρέωση θα ισχύει. Αν δεν θέλετε να χρεωθείτε την χρέωση της δυσπρόσιτης περιοχής, μπορείτε να ζητήσετε στα σχόλια να παραλάβετε απο το κοντινότερο κατάστημα της Courier. Για να δείτε αν η περιοχή σας είναι δυσπρόσιτη μπορείτε να την αναζητήσετε απο τον παρακάτω σύνδεσμο ή να μας καλέσετε να σας ενημερώσουμε σχετικά: http://www.speedex.gr/content.asp?id=55  Γράφετε την περιοχή σας στο site και βλέπετε απο τις παρακάτω επιλογές αν η περιοχή σας είναι Εντός ή Δυσπρόσιτη. 
  • Ε.Π. σημαίνει Εντός Πόλης άρα κανονική χρεώση ενώ 
  • Α.Π. & Δ.Π. σημαίνει ότι υπάρχει η παραπάνω χρέωση 4+ΦΠΑ.
 • ΠΡΟΣΟΧΗ: Ανοίξτε τα δέματα σας ΠΑΝΤΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑ του courier/μεταφορικής, καθώς οι εταιρείες courier δεν αναγνωρίζουν πρόβλημα και δεν αποζημιώνουν αν δεν ανοιχθεί το δέμα μπροστά τους. Ο όρος αυτός είναι απαράβατος για την ορθή και δίκαιη διαχείριση των επιστροφών. Ο όρος αυτός ισχύει για όλες τις αποστολές ανεξαρτήτως τρόπου μεταφοράς. Αν δεν προβείτε στον έλεγχο της αποστολής σας κατα την παραλαβή αναλαμβάνετε την ευθύνη ότι το παραδιδόμενο είδος είναι σε καλή κατάσταση. 
 • Όταν η παραγγελία σας περιέχει κατά παραγγελία διακοσμητικά, δεν είναι δυνατή η ακύρωσή της και η επιστροφή της προκαταβολής. 


Επιστροφές

Επιστροφές προϊόντων επιτρέπονται σύμφωνα με τους παρακάτω όρους και προϋποθέσεις.

Πρέπει να ανοίγετε το πακέτο σας παρουσία του ανθρώπου της Courier/Μεταφορικής ΠΡΙΝ υπογράψετε την παραλαβή του. Από την στιγμή που θα υπογράψετε την παραλαβή του πακέτου παύει να αποτελεί ευθύνη δική μας ή της συνεργαζόμενης με εμάς Courier.

Αν ανοίξετε το πακέτο παρουσία του Courier/Μεταφορικής και το περιεχόμενο είναι κατεστραμμένο ή μερικώς κατεστραμμένο ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΑΛΑΒΕΤΕ το πακέτο σας. Επικοινωνήστε το συντομότερο δυνατόν μαζί μας.

Αν παραλάβετε αλλά παρόλα αυτά επιθυμείτε να κάνετε επιστροφή κάποιου είδους επειδή δεν επιθυμείτε να το κρατήσετε ή κάνατε λάθος, τότε:

 • Το είδος δεν πρέπει να είναι βρώσιμο, εκτός περιπτώσεων λάθους συσκευασίας ή προβληματικού προϊόντος. Βρώσιμα είδη ΔΕΝ επιστρέφονται για λόγους δημόσιας υγιεινής.
 • Το είδος πρέπει να είναι στην αρχική του συσκευασία η οποία πρέπει να είναι σε τέλεια κατάσταση.

Αν πρόκειται για Courier ή μεταφορική:

 • Επικοινωνείτε μαζί μας για την επιστροφή. Κανονίζουμε την μεταφορά την οποία σας χρεώνουμε στην συνέχεια και την πληρώνετε στον Courierπου θα παραλάβει ή μέσω τραπέζης.
 • Πληρώνετε την χρέωση αλλαγής Προιόντων (5ευρώ+ΦΠΑ)

Αν πρόκειται για αλλαγή κατ’ ιδίαν από το κατάστημα μας δεν υπάρχει καμία χρέωση.

 • Εξετάζουμε το προϊόν όταν φτάσει σε εμάς.
 • Εφόσον είναι στην κατάσταση που πρέπει σας επιστρέφουμε τα χρήματα σας μείον τυχόν χρεώσεις ή το ανταλλάσουμε με άλλα προϊόντα της επιλογής σας.
Για διάφορα είδη όπως μηχανήματα αερογράφων, εκτυπωτών, mixerκλπ τα οποία μεταπωλούμε, το είδος καλύπτεται από την εγγύησή του σύμφωνα με την πολιτική της εκάστοτε αντιπροσωπείας. Εμείς μπορούμε αν επιθυμείτε να μεσολαβήσουμε στην διαδικασία με την αντιπροσωπεία χωρίς χρέωση αλλά η ευθύνη μας δεν αλλάζει όσον αφορά την εγγύηση του μηχανήματος για την οποία είναι μόνη υπεύθυνη η εκάστοτε αντιπροσωπεία.