Ετοιμάζουμε το γλάσο την ίδια μέρα με την πρώτη ζύμη πανετόνε. Σε ένα μίξερ ανακατεύουμε τα 3 πρώτα υλικά μαζί, προσθέτουμε το αλκοόλ και το ασπράδι και το βάζουμε σε υγρή φόρμα αλλά όχι πολύ παχύρρευστο. Σκεπάζουμε με πλαστική μεμβράνη και αφήνουμε να ξεκουραστεί στο ψυγείο. Την ώρα της χρήσης χτυπάμε ελαφρά με ηλεκτρικό μιξερ με σύρμα, αν το μείγμα είναι πολύ πηχτό προσθέτουμε λίγο ασπράδι.
ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ: Μόλις το πανετόνε φτάσει στο επιθυμητό επίπεδο ανύψωσης, καλύψτε την επιφάνεια με μια λεπτή στρώση άχνη πάνω στην οποία θα τοποθετηθούν μερικά αμύγδαλα χωρίς τη φλούδα, κόκκους ζάχαρης και ένα πασπάλισμα ζάχαρης με πέπλο. Ψήνουμε για 50 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C, στο κάτω μέρος του φούρνου για να μην ρ&omi